Sari la conținut

Proiecte

BALUL STUDENȚILOR CRAIOVENI

All around the world sau all around Craiova?!
It doesn’t matter! O faptă bună e o faptă bună indiferent unde e făcută și de cine e făcută.

🎶Artiștii momentului vin în exclusivitate la Craiova, Theo Rose și Bogdan de la Ploiești, iar tu ai șansa fie să te afli pe scenă în calitate de participant la Miss and Mister UCV, fie în Sala polivalentă din Craiova dansând și fredonând pe melodiile îndrăgite, totul pentru o cauză nobilă.

Evenimentul va avea și un prezentator pe măsura, Liviu Vârciu. Seara va continua cu un After Party asigurat de echipa KissFM Party, împreună cu ONE MAN SHOW MC TOM și Dj Safta.

Cele 12 facultăți din cadrul Universității din Craiova și-au unit forțele și vă invită la #BALULSTUDENȚILORCRAIOVENI.

💥La cea de-a X-a ediție a proiectului “Fabrica de fericire” am pregătit un eveniment de nota 10.

‼️Nu ratați cel mai mare eveniment al momentului și luați legătura cât mai repede cu cei care se ocupă de strângerea donațiilor pentru a vă lua brățări de acces!
🫡You are the best!


STUDENȚII NOȘTRI ”POT MAI MULT”

Proiectul Studenții noștri pot mai mult vizează stimularea creativității, dorința de implicare a studenților Universității din Craiova în derularea unor activități practice, în vederea dezvoltării acestora atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. În plus, participarea la aceste activități are drept efect creşterea vizibilităţii oportunităţilor pentru studenți, promovarea voluntariatului și a unui stil de viață sănătos prin activități recreative.


ZILELE PORȚILOR DESCHISE

Liceeni  vor putea dialoga cu studenţi şi cadre didactice din toate cele 12 facultăţi ale UCV: Facultatea de Agronomie, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Litere, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Teologie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Sociale. Acestea oferă posibilitatea pregătirii în 55 domenii de licenţă, iar la nivel de master, oferă pregătire în 42 de domenii.


FORUMUL CARIEREI (FoCAR)

Aproximativ 30 de firme mari din regiune vin să-și prezinte locurile de muncă vacante, dar și să le ofere studenților interesați internship-uri. Agenții economici provin din domenii diferite de activitate precum: IT, producția de componente auto sau industria agro-alimentară.

Firmele își vor expune oferta locurilor de muncă și a stagiilor de practică în holul central al Universității din Craiova, pe parcursul celor două zile.

În paralel, la sediul fiecărei facultăți, se vor desfășura ateliere ale carierei. Acestea vor fi organizate fie cu ajutorul firmelor participante la eveniment, fie cu sprijinul autorităților locale. Evenimentul urmărește crearea şi dezvoltarea unor mecanisme complementare de sprijin pentru evoluţia în carieră a studenților, intensificarea colaborării între Universitatea din Craiova şi mediul socio-economic în vederea asigurării unor parcursuri individualizate de formare şi inserţie profesională.


FABRICA DE FERICIRE – PROIECT CARITABIL

În cadrul proiectului, după cum spune si numele, la fel ca intr-o fabrica, ne dorim sa producem lucruri de necesitate pentru oameni, iar principalul obiectiv al fabricii noastre este sa aduca un strop de fericire oamenilor care din cauza greutăților vieții au uitat sa mai zâmbească.
Am intalnit in cele 5 ediții oameni care se hrăneau de pe o zi pe alta, copii care adormeau nemancati seara sperând că în următoarea zi un vecin sa se gândească la ei si sa le aduca o farfurie de mâncare, persoane care au boli incurabile sau bătrâni aflați im suferință.

Cand facem asta?
În preajma sărbătorilor de iarnă, dar și de primăvară, cautam familii greu încercate pentru a-i ajuta tot ce putem, începând de la alimente neperisabile, medicamente, pana la haine si electrocasnice.

Cum?
Pentru a putea strange fondurile de care avem nevoie, voluntarii asociației noastre, dar și ai asociațiilor partenere stau in fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 10-16, la fiecare intrare din Universitatea din Craiova. Pentru aceștia este amenajat un stand, au si o urna, iar ei le spun persoanelor pe care le întâlnesc despre cazurile noastre si ca ne dorim sa ii ajutam, astfel incat la final sa ne bucuram de cat mai multe donații.

Fabrica noastră este numeroasă si este alcătuită din toate persoanele care de-a lungul timpului au contribuit fie prin donații, fie prin timpul pe care l-au alocat. Însă bucuria cea mai mare este atunci cand le oferim oamenilor cele adunate, iar zambetulul lor cald si sincer fiind recompensa la care visam din prima de zi activitate.